Πεζοπορία

Πεζοπορία στο δάσος: Μπορείτε να ανακαλύψετε τα πουλιά που υπάρχουν τα οποία μπορείτε να μελετήσετε και να βγάλετε φωτογραφίες.

Πεζοπορία σε μέρος με βραχώδης σχηματισμούς, στο Κουρί, στη θέση Παλαιοχώρι.

Πεζοπορία στο τρίτοξο γεφύρι της Κούρτιας.

Ποδηλασία

Κάντε αξέχαστες διαδρομές με το ποδήλατο στη γύρω περιοχή και απολαύστε τη διαδρομή στο πυκνό πράσινο!

Περίπατο

για να ανακαλύψετε διάφορα είδη μανιταριών με τον κατάλληλο συνοδό.

Σεμινάρια

Μέσα στο κατάλυμα διοργανώνονται παραδοσιακά σεμινάρια μαγειρικής, όπως το πλάσιμο των φύλλων για τις Ζαγορίσιες πίτες  και για ζυμωτό ψωμί.

Επίσης και σεμινάρια  για το πλέξιμο με βελονάκι και βελόνες.

Άλλες δραστηριότητες

Το καλοκαίρι υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί ο επισκέπτης να βρει στον κήπο του καταλύματος ντομάτες από παλαιό σπόρο – φασολάκι- γίγαντες και αγγούρι. Καθώς επίσης και την άνοιξη όταν είναι η ώρα της σποράς μπορεί να φυτέψει πατάτες, φασολάκια, ντομάτες, γίγαντες και όλα τα λαχανικά.

Το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα  υπάρχουν ταΐστρες στα δένδρα για τα πουλιά που έρχονται και τρώνε. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα να μπορεί ο επισκέπτης να τα δει από κοντά και να γεμίσει ο ίδιος τις ταΐστρες.

Κοντά στο κατάλυμα βρίσκεται υπάρχει το κτήμα της κας Σοφίας Σιαφάκας όπου διαθέτει χήνες και κότες ελευθέρας βοσκής. Ο περίγυρος του κτήματος είναι γεμάτος από καρυδιές, φουντουκιές, καστανιές και με τη βοήθεια συνοδού μπορεί ο επισκέπτης να μαζέψει χόρτα.